Skip to main content

Bisnes Online Terbaik Di Malaysia

  

BISNES ONLINE TERBAIK DI MALAYSIA



Rata - rata masyarakat harini banyak menjalankan bisnes online kerana prosesnya yang mudah hanya dihujung jari sahaja dan tanpa perlu buka kedai secara fizikal. Dan bisnes ini boleh dilakukan dimana mana dan bila bila masa sahaja. Ada banyak pilihan bisnes online yang boleh dilakukan. Tetapi bukan semua bisnes sesuai untuk semua, ada juga bisnes yang menggunakan modal yang tinggi dan tidak sesuai untuk masih baru nak mencuba ceburi dalam bisnes online. Jom Mj nak share antara bisnes online terbaik di Malaysia

Sejak dari 2015 lagi Mj dah ceburi dalam bisnes online. Macam macam bisnes Mj dah pernah buat, tetapi bisnes yang paling lama dan setia sampai sekarang ialah bisnes Shaklee. Mj bermula bisnes Shaklee bermula pada Januari 2018, dan Alhamdulillah Mj masih menerima bonus dari Shaklee sehinggalah sekarang 2023. Nak tahu apa yang menyebabkan Mj memilih bisnes Shaklee dan setia sehingga harini? Jom baca 😉

BISNES ZERO KERUGIAN

Benda pertama sekali bila kita nak buat bisnes mestilah nak keuntungan bukan kerugian. Risiko untuk rugi dalam bisnes memang ada. Tetapi yang menariknya bisnes Shaklee ni tak perlu risau sebabnya bisnes Shaklee ni ZERO KERUGIAN. Bisnes Shaklee tak perlu keluarkan modal tinggi untuk anda mulakan bisnes
-Tak perlu simpan stok berkotak kotak
-Tak perlu keluarkan kos sewa kedai
-Tak perlu bayar gaji pekerja
 
Hanya dengan serendah RM 35 dah boleh mulakan bisnes. Ada pelanggan , ada order baru beli di website atau branch Shaklee. Mudah kan? Jadi tak perlu pening kepala nak cari modal beribu nak mula bisnes, daftar Ahli Shaklee dengan serendah RM 35 terus boleh mula bisnes sekarang!



PENDAPATAN TANPA HAD

Kalau sebelum ni Mj buat bisnes, selalunya kita akan dapat keuntungan runcit sahaja dari setiap jualan. Tapi dengan bisnes Shaklee boleh dapat 9 jenis keuntungan @ 9 jenis bonus pendapatan yang anda boleh dapat dalam bisnes Shaklee. Banyakkan?


Cash bonus anda boleh dapat daripada Shaklee bermula dari 5% sehingga 21%. Setiap produk ada uv (point) tersendiri. Jika bulan tersebut dapat capai minima 150uv anda layak untuk dapat Cash Bonus daripada Shaklee. Makin besar jualan maka makin besar uv anda perolehi.Makin banyak juga bonus yang anda akan dapat mengikut percentage.
Walaupun ahli makan sendiri yang buat belian  untuk diri sendiri juga layak untuk dapat Cash Bonus. Jika anda mencapai 2500uv anda akan dapat 21% cash bonus iaitu income 4 angka.

Ada juga Master yang dah bertahun dengan bisnes Shaklee dah capai income 6 angka setiap bulan. Kalau tanya MJ berapa boleh dapat dengan bisnes Shaklee. Jawapannya Tiada Had! 😍






BONUS KERETA SETIAP BULAN


Kalau nak tahu Shaklee ada sediakan insentif kereta kepada pengedar Shaklee yang berjaya capai syarat tertentu. Dulu masa MJ join Shaklee tak terfikir pun boleh dapat Bonus Kereta dari Shaklee. Ingatkan bisnes Shaklee ni dapat pendapatan macam bisnes lain jer, tak sangka buat bisnes Shaklee boleh dapat insentif kereta dari Shaklee setiap bulan. 

Bonus kereta Shaklee akan beri minima RM 550 sehingga infinity. Dibayar secara cash ke dalam akaun bank, jadi ikut kita nak guna untuk simpanan , bayar kereta atau sebagainya. Untuk Mj sendiri sudah tentunya kami guna untuk kereta yang kami guna. Dengan bonus kereta dari Shaklee sedikit sebanyak membantu kami. Alhamdulillah, Thank you Shaklee! Jadi kalau anda buat bisnes Shaklee, buat sampai dapat bonus kereta. Shaklee akan bayar pada anda sampai bila bila selagi anda aktif berbisnes.


TRIP PERCUMA SETIAP TAHUN

Shaklee juga menyediakan insentif percutian setiap tahun kepada Pengedar Shaklee bagi yang layak. Trip Shaklee bukan biasa biasa , tak sama macam kita pergi trip sendiri. Shaklee spend RM 4000-RM 5000 untuk trip REGIONAL. 

Dalam Shaklee ada trip REGIONAL & INTERNATIONAL. REGIONAL ialah trip dalam negara manakala INTERNATIONAL ialah trip luar negara. Kalau sebelum ni trip REGIONAL shaklee bawa ke PHUKET, BANGKOK. Dan trip International pula Shaklee bawa ke US, ITALY & SWITZERLAND. Kalau nak tukar tiket international dengan trip UMRAH SHAKLEE pun boleh. Trip International selalunya Shaklee spend sekitar  RM 20 000 untuk setiap orang

Dan insyaAllah bulan oktober ni suami Mj akan ke trip Shaklee ke korea!




Bukan setakat Shaklee taja penerbangan, hotel , makan dan percutian saja, duit poket pun Shaklee akan beri setiap seorang. Pergi Trip Shaklee dilayan VVIP , bawa diri je , duit poket semua Shaklee bagi untuk setiap sorang. Seronok kan macam ni Shaklee raikan selepas penat lelah berbisnes.



Dan Trip Umrah Shaklee yang paling best boleh pergi dengan pasangan atau mak ayah kalau skor tiket lebih. Nak hadiahkan tiket UMRAH ni untuk mak ayah pun boleh. Alhamdulillah trip Umrah Shaklee kalini Mj akan sertai bersama jemaah shaklee yang lain. Hotel Shaklee beri semua dekat dengan masjid. Syukur sangat rasa , tak sabar nak rasa pengalaman Umrah untuk Mei nanti. Doakan Mj dan jemaah semua dipermudahkan urusan ya.

Dan MasyaAllah Shaklee juga hadiahkan peralatan untuk kami yang bakal jemaah umrah shaklee seperti Telekung Siti Khadijah, Kain ihram (lelaki), Luggage, Sling Beg, Uncang kasut, Shaker Shaklee dan duit poket juga akan dapat di airport nanti.






Memang lain dari yang lain kan bisnes Shaklee ni kan, bukan setakat peluang untuk tambah pendapatan, tapi anda juga berpeluang untuk menerima pelbagai jenis insentif jika serius dengan bisnes Shaklee. Banyak lagi sebenarnya yang menarik tentang bisnes Shaklee ni, tapi setakat Mj share ni pun dah menarik kan?😍 

Sedang mencari bisnes online terbaik untuk anda mulakan perniagaan? Mj sangat galakkan anda untuk join bisnes Shaklee, jom bersama Mj untuk tambah pendapatan dan bina impian anda bersama MJ, tekan SINI untuk join TEAM MJ.


Amirah Jadilah MJ
Shaklee Master Coordinator
Founder of Dreamcatcher

#NextlevelBlogging
#Shakleetriumph2023
#shakleethrive2023
#SetRahmahShaklee2023

Comments

Popular posts from this blog

Cara Dapatkan Cash Rebate & Vitamin Percuma dari Shaklee

  Hi! Assalamualaikum.. InsyaAllah entry kalini MJ akan share tentang Cara untuk dapatkan Cash Rebate & Vitamin Percuma dari Shaklee. Bestkan beli produk Shaklee , tiba tiba dapat pula duit. Tak ke pelik tu. Tak pernah lagi shopping mana mana tempat, dapat semula duit 😍. Lagi seronok nak membeli kan? Nak tahu lebih lanjut jommm MJ share antara Cara untuk anda dapatkan Cash Rebate dari Shaklee. 1. DAFTAR KEAHLIAN Yang pertama sekali anda perlu mendaftar sebagai Ahli Shaklee  dan dapatkan no id Shaklee anda. Selepas anda dah menjadi Ahli Shaklee barulah anda layak untuk mendapat Cash Rebate dari Shaklee.  2. BELIAN PRODUK SHAKLEE Untuk anda mendapat Cash Rebate dari Shaklee anda perlu buat belian minima RM 510 . Seperti dalam rajah dibawah ini, Cash Rebate yang anda boleh dapat minima bermula dari 5% sehingga 21%. Belian tidak semestinya dari anda seorang sahaja. Anda boleh mengajak rakan rakan atau saudara anda untuk membeli produk Shaklee. Anda hanya perlu share kebaikan produk y

Mutiara Kata dari TG Sheikh Zainul Asri

  Assalamualaikum semua, insyaAllah entry kalini MJ ada nak share sedikit kata kata motivasi beserta perkongsian hasil dari Kuliah Tuan Sheikh Zainul Asri ☺️ Antara point penting secara ringkasnya ialah: ✅ Semakin nak jadi baik semakin banyak ujian ✅ Allah uji dengan kesenangan nak tengok kita bersyukur ke tidak ✅ Allah uji dengan kesusahan nak tengok kita bersabar atau tidak ✅Allah beri ujian untuk betulkan tujuan yang salah.Tujuan hanya untuk Allah Dan Rasul. ✅ Allah beri ujian tanda Allah sayang kat kita ✅ Diberi ujian ucap Alhamdulillah sebab Allah masih ingat kat kita ✅ Orang yang buat baik dengan tujuan tak baik dia sedang menempah kehidupan dunia yg tak dapat keredhaan Allah Dan kecelakaan di hari akhirat ✅ Sentiasa “betul dengan Allah” ✅ Banyak muhasabah diri dari melihat kesilapan org lain Dan sedikit tambahan perkongsian dari Mj sendiri, Kadang ada yang bertanya, "kenapa makin berubah nak jadi baik, makin diuji?"  Begitulah fitrah kehidupan, hidup memang akan diuj

Hari Raya Open House

  Assalamualaikum Salam Syawal!  Kita Hari Raya Aidilfitri 30 hari, selagi belum habis 30 hari selagi tu ada jemputan ' Hari Raya Open House '. Meraikan Syawal adalah pada hari raya pertama tetapi hari yang seterusnya menjadi satu adat dalam masyarakat kita. Kita sebagai Umat Islam ingin meraikan jemputan tuan rumah untuk mengeratkan silaturahim dan ukhwah dibulan mulia ini.  Disamping memenuhi jemputan, berpada pada dalam pengambilan makan, kadang pasti terlajak terlebih makan, terlebih kalori seharian, makanya berat pun bertambah. Mujur ada Shaklee yang membantu untuk berat maintain walaupun memenuhi jemputan Open House di Hari Raya. Jom Mj share antara supplement yang membantu anda untuk memastikan berat anda kekal maintain dan tidak bertambah di hari Raya ini. 1. HERBLAX Herblax membantu pelawasan usus anda. Kalau di pagi hari anda makan berlebihan, di waktu malam, pastikan anda mengambil herblax 3-4 biji sebelum tidur. InsyaAllah keesokkan paginya , anda akan 'flush ou